Sprød svineskank

Det skal du bruge:

2 svineskanker med svær ca. 2 kg.

100 g gulerod

50 g løg

1 fed hvidløg

2 stk laurbærblade

½ ltr vand

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rens dine grøntsager, skær dem ud i grove tern og kom grøntsagerne over i et ildfast fad. Rids sværen i firkanter – 2×2 cm eller noget i den dur. Gnub skankerne med groft salt og peber. Salten skal gerne godt ind, der hvor der er ridset. Stil dine skanker op (på kødsiden) oven på dine grøntsager – flyt evt. lidt på dine grøntsager, så skankerne står mere stabilt – det er vigtigt, at sværen ikke kommer for meget ned i vandet, for så bliver den sværere at gøre sprød til slut. Tilsæt vand og laurbærblade og kom fadet i ovnen på 140 grader. Det kan være, at der skal tilsættes mere vand i løbet af tilberedningen. Skankerne skal have ca. 4 timer, før de er møre. Når skankerne er møre, tager du fadet ud (og kommer skyen og grøntsagerne over i en gryde – og bruger til en lækker skysovs), skruer op på 250 grader, venter til ovnen er varm og kommer skankene ind i ovnen igen. Hold øje med sværen – men cirka 10 – 15 minutter så har du en sprød og lækker svær. Dine svineskanker er nu møre og bløde indeni og sprøde og knasende udenpå. Servér gerne en skank med bratkartoffeln, syrlig kål og en skysovs.

Velbekomme!

 

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?