Sprød svineskank

Det skal du bruge:

2 svineskanke med svær ca. 2 kg.

100 g gulerod

50 g løg

1 fed hvidløg

2 stk laurbærblade

½ ltr Vand

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rens dine grøntsager og skær dem ud i grove tern og kom grøntsagerne over i et ildfast fad. Rids sværen i firkanter – 2×2 cm eller noget i den dur. Gnub skankene med groft salt og peber. Salten skal gerne godt ind, der hvor der er ridset. Stil dine skanke op (på kødsiden) oven på dine grøntsager – flyt evt. lidt på dine grøntsager så skankene står mere stabilt – det er vigtigt at sværen ikke kommer for meget ned i vandet, for så bliver den svære at gøre sprød til slut. Tilsæt vand og laurbærblad og kom fadet i ovnen på 140 grader. Det kan være at der skal tilsættes mere vand i løbet af tilberedningen. Skankene skal have ca. 4 timer før de er møre. Når skankene møre tager du fadet ud (og kommer skyen og grøntsagerne over i en gryde – og bruger til en lækker skysovs), skuer op på 250 grader, venter til ovnen er varm og kommer skankene ind i ovnen igen. Hold øje med sværen men cirka 10 – 15 minutter så har du sprød om lækker svær. Dine svineskanke er nu møre og bløde inden i og sprøde og knasende uden på – server gerne en skank med bratkartoffeln, syrlig kål og en skysovs.

Velbekomme!