Surdejsbrød

Det skal du bruge:

1 dl surdej (kærnemælk kan bruges som erstatning)

4 dl lunkent vand

1 lille revet æble

25 g gær

1 spsk. groft salt

1 dl sigtemel

1 dl groft fuldkornshvedemel

8 dl hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i væsken. Tilsæt de øvrige råvarer og ælt! Dejen skal blive lidt sej og være glat. Det kan være, der skal justeres lidt på mængden af hvedemel, så vær opmærksom. Lad dejen hæve ca. 30 minutter i skålen. Hæld dejen ud på et meldækket bord og del dejen i 2. Tag fat i begge ender og drej så der kommer ”gevind” på brødet. Læg brødene på bagepladen og lad det hæve 25 min mere. Sæt brødet i oven ved 250 grader (giv lidt vand i bunden af ovnen, så der kommer fugt i ovnrummet). Brødene skal bages i ca. 20 minutter.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?