Svamperisotto

 

Det skal du bruge:

350 gr risottoris

50 smør

1 løg ca. 50 g

1 dl hvidvin

1,2 ltr hønse eller kyllingefond

100 g hård ost – Vesterhavsost, Parmesan, Høost osv.

300 g svampe

Fedtstof til at riste svampene

1 fed hvidløg

Lidt frisk timian

Sådan gør du:

Skær dine svampe ud, find en pande, hvidløg, timian og fedtstof frem.

Løget hakkes fint og klares i smør på en pande udsat for svag varme. Efter et par minutter tilsættes risen, og der røres – fortsat med svag varme. Risene skal suge alt fedtstoffet op og blive nærmest gennemsigtige – det tager et par minutter og husk, at det ikke må brænde på eller tage farve i processen. Nu skal der hvidvin på og hurtigt derefter ca. 2 dl af fonden. Så skal der røres, og lidt efter lidt tilsættes mere fond – det tager ca. 20 minutter. Mens dine ris suger fonden, kan du stege dine svampe på en pande ved siden af – tilsæt timian og hvidløg til sidst, og stil panden til side. Lige før risen er al dente – med bid i – skal du tilsætte din ost, som du har revet. Når osten er smeltet, tilsættes svampene, der smages til med salt og peber, og risottoen er nu klar til servering.

Risotto er super som en selvstændig ret med lidt brød og grønt til. Den kan også sagtens bruges som tilbehør sammen med et stykke fisk eller noget andet kød.

Denne opskrift er en del af ”én kylling – aftensmad til én familie i tre dage”

Velbekomme!