Det skal du bruge:
1,5 kg rødbeder
2 dl vand
2 dl lagereddike
2 dl sukker
20 hele peberkorn
2 laurbærblade
Sådan gør du:
Kog rødbederne med skræl i usaltet vand. Det afhænger meget af størrelsen ift. hvor lang tid, de skal have, før de er møre – men over en time skal du regne med. Mens rødbederne koger, kan du tage vand, eddike, sukker, peber og laurbærblade – putte det hele op i en gryde, koge lagen op og stille den til side. Når rødbederne er møre, så hælder du koldt vand over dem i gryden, og lader dem køle lidt af, – du skal sikkert skifte vand et par gange, indtil det er til at røre ved rødbederne med fingrene.
Find det patentglas eller den bøtte du gerne vil opbevare dine rødbeder i, – hvis du skal gemme dem i lang tid, er det en god idé at skolde glasset med kogende vand. Herefter smutter du rødbederne med fingrene, skærer top og bund af, skyller med vand og skærer med en urtekniv skiver af kogt rødbede direkte ned i glasset. Når der ikke er flere rødbeder tilbage, så hælder du din syltelage over rødbedeskiverne og trykker rødbederne lidt sammen og stiller glasset på køl. Rødbederne skal helst stå i et par dage, før du går i gang med at spise dem, – men det kan være svært at vente…
Velbekomme!