Tarte Tatin

Det skal du bruge:

1 kg æbler

200 g sukker

50 g smør

1 portion sød mørdej

Sådan gør du:

Skræl æblerne og skær dem i både af ca. 1/8, alt efter størrelse på æblet. Sæt derefter sukkeret over varmen og lad det blive til karamel. Når karamellen er gylden, tilsættes smørret, og der røres, til smørret er bruset af, og karamellen har samlet sig. Så tilsættes æblerne – lidt ligesom når man laver brunede kartofler – når karamellen er fordelt jævnt over æblerne, hældes æbler og karamel over i et smurt tærtefad. Lad æblerne køle lidt af. Herefter rulles mørdejen ud i et tyndt lag, der passer med tærteformens størrelse. Tærten bages i ca. 30 min ved 180 grader, trækker i mindst 10 minutter – men gerne 30 minutter – og vendes over på et fad, sådan at æblerne er øverst. Smager bedst med hjemmelavet vaniljeis eller friskpisket flødeskum.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?