Det skal du bruge:
5 dl tykmælk
1,5 dl piskefløde
50 g rørsukker
Korn fra 1 vaniljestang
4,5 blade husblas
Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom tykmælk op i en skål, tilsæt sukker og rør rundt. Kom piskefløde op i en skål sammen med vaniljekorn og pisk fløden (i hånden), til den er let pisket. Tag den udblødte husblas op i en gryde med lidt af vandet fra udblødningen. Tænd for blusset og smelt husblassen. Tag gryden af og vent, til gryden kun er lunken. Tilsæt nu lige lidt (under 1 dl) af tykmælken ned i gryden, mens du rører rundt. Hæld straks den anden vej, og kom blandingen med tykmælk og husblas over i skålen med tykmælk, og rør massen sammen. Tilsæt nu den let piskede flødeskum, og vend blandingen sammen i et forsigtigt tempo. Når der ikke er klumper, er fromagen klar til at komme over i en skål og komme på køl for at hærde. Natten over er fedest – 4 timer kan også sagtens bruges. Pynt og spis med det, du bedst kan lide – jeg kan godt lide mere flødeskum og så en skefuld frisklavet hindbærsyltetøj, lige når jeg serverer…
Velbekomme!