Urtedressing

Det skal du bruge:

4 dl tykmælk eller ymer

1 tsk finthakket kapers

1 tsk finthakket cornichon

1 tsk dijonsennep

1 spsk hvidvinseddike

2 spsk friske hakkede krydderurter eller 1 spsk tørret – måske en blanding – alt efter sæson

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Hak alt det, der skal hakkes, og kom det op i en skål. Tilsæt resten og rør rundt. Lad dressingen trække i 10 minutter, smag så til med det, du tænker, der mangler. Der skal være fedme i dressingen, så hvis du bruger et surmælksprodukt med en fedtprocent på mindre end 3,5, så skal du måske give lidt majonæse eller måske en sjat creme fraiche – ellers kan smagen godt blive lidt flad. Valget at krydderurter er dit. Jeg justerer altid lidt efter, hvad dressingen skal bruges til – men jeg har næsten altid lidt estragon med i blandingen.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?