Det skal du bruge:
4 dl tykmælk eller ymer
1 tsk finthakket kapers
1 tsk finthakket cornichon
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk friske hakkede krydderurter eller 1 spsk tørret – måske en blanding – alt efter sæson
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Hak alt det, der skal hakkes, og kom det op i en skål. Tilsæt resten og rør rundt. Lad dressingen trække i 10 minutter, smag så til med det, du tænker, der mangler. Der skal være fedme i dressingen, så hvis du bruger et surmælksprodukt med en fedtprocent på mindre end 3,5, så skal du måske give lidt majonæse eller måske en sjat creme fraiche – ellers kan smagen godt blive lidt flad. Valget at krydderurter er dit. Jeg justerer altid lidt efter, hvad dressingen skal bruges til – men jeg har næsten altid lidt estragon med i blandingen.
Velbekomme!