Det skal du bruge:
1 vaniljestang
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g koldt smør
100 g finthakkede smuttede mandler
250 g sukker
1 æg
Sådan gør du:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas kornene ud i lidt sukker. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag. Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade (stjerneformet). Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Læg vaniljekransene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i 8 min ved 200 grader.
Lad dem køle helt af op opbevar dem i en lufttæt dåse. Der blive mellem 100 og 150 vaniljekranse af denne portion.
Opskriften er venligst udlånt af Marie Gade Barsballe til Julestuen på Skaga FM 2021 – du kan se alle de lækre og smukke kager Marie laver hvis du følger med på Insta