Det skal du bruge:
1 dl æggeblommer (ca. 6 æggeblommer)
100 g. flormelis
3 spsk. lys sirup
½ vaniljestang
5 dl. piskefløde
Sådan gør du:
Fløden piskes let, og her menes let!! Fedtmolekylerne må ikke samles, det giver en grynet is. Man skal kunne skrive i toppen af den piskede fløde, men navnet skal forsvinde, hvis du ryster lidt med skålen. Æggeblommer, flormelis, sirup og vaniljekorn fra en halv vaniljestang piskes hvidt med en håndmixer – det tager et par minutter. Vaniljestangen gemmer du i en beholder fyldt med sukker – så har du en lækker vaniljesukker til en anden god gang! Fløden og æggemassen vendes forsigtigt sammen og fryses i de forme, du mener, der passer til anledningen. Isen ska være i fryseren i mindst 8 timer, før den kan serveres.
Det kan være en god ide at tage din is ud af fryseren, lidt før du skal bruge den – lidt ligesom en islagkage. Hvor lang tid afhænger af, hvor store forme du har støbt isen i, og hvor kold din fryser er.
Velbekomme!