Vaniljeparfait

Det skal du bruge:

1 dl æggeblommer (ca. 6 æggeblommer)
100 g. flormelis
3 spsk. lys sirup
½ vaniljestang
5 dl. piskefløde

Sådan gør du:

Fløden piskes let, og her menes let!! Fedtmolekylerne må ikke samles, det giver en grynet is. Man skal kunne skrive i toppen af den piskede fløde, men navnet skal forsvinde, hvis du ryster lidt med skålen. Æggeblommer, flormelis, sirup og vaniljekorn fra en halv vaniljestang piskes hvidt med en håndmixer – det tager et par minutter. Vaniljestangen gemmer du i en beholder fyldt med sukker – så har du en lækker vaniljesukker til en anden god gang! Fløden og æggemassen vendes forsigtigt sammen og fryses i de forme, du mener, der passer til anledningen. Isen ska være i fryseren i mindst 8 timer, før den kan serveres.

Det kan være en god ide at tage din is ud af fryseren, lidt før du skal bruge den – lidt ligesom en islagkage. Hvor lang tid afhænger af, hvor store forme du har støbt isen i, og hvor kold din fryser er.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?