Varme bønner

Det skal du bruge:

1 løg

1 gulerod

1 fed hvidløg

240g røde kidneybønner (1 ds )

240g hvide butterbeans (1 ds)

400g hakkede tomater (1 ds)

1 dl vand

1 tsk sød paprika

2 tsk spidskommen

Salt og peber

Chili – til du får varmen

Lidt fedtstof

 

Sådan gør du:

Skær løg, hvidløg og gulerod i tern 0,5 x 0,5 cm ‘ish. Put alle tern ned i en lun gryde sammen med lidt fedtstof. Lad grøntsagerne stege forsigtigt og tage farve over tid – det skal helst karamellisere lidt… Hvis du bruger frisk chili, så er det et godt tidspunkt at putte lidt i nu – husk at du altid kan putte mere i senere. Tilsæt så paprika og spidskommen, og steg krydderierne med et minuts tid. Hæld herefter alle bønner, tomat og vand i gryden. Kom låg på og lad det komme op og koge, og skru herefter ned. Retten står og bobler ved svag varme i ca. en time, smages til med salt og peber – og måske mere chili.

De varme bønner kan serveres sammen med bløde tacos, stegt kylling, ris og salat eller helt alene…

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?