Det skal du bruge:
1 løg
1 gulerod
1 fed hvidløg
240g røde kidneybønner (1 ds )
240g hvide butterbeans (1 ds)
400g hakkede tomater (1 ds)
1 dl vand
1 tsk sød paprika
2 tsk spidskommen
Salt og peber
Chili – til du får varmen
Lidt fedtstof
Sådan gør du:
Skær løg, hvidløg og gulerod i tern 0,5 x 0,5 cm ‘ish. Put alle tern ned i en lun gryde sammen med lidt fedtstof. Lad grøntsagerne stege forsigtigt og tage farve over tid – det skal helst karamellisere lidt… Hvis du bruger frisk chili, så er det et godt tidspunkt at putte lidt i nu – husk at du altid kan putte mere i senere. Tilsæt så paprika og spidskommen, og steg krydderierne med et minuts tid. Hæld herefter alle bønner, tomat og vand i gryden. Kom låg på og lad det komme op og koge, og skru herefter ned. Retten står og bobler ved svag varme i ca. en time, smages til med salt og peber – og måske mere chili.
De varme bønner kan serveres sammen med bløde tacos, stegt kylling, ris og salat eller helt alene…
Velbekomme!