Det skal du bruge:
5 spsk kikærtevand (kogevandet som kikærterne har trukket kolde i – eller væsken fra dåsen)
250 ml smagsneutral olie
1 spsk æblecidereddike
1 spsk estragoneddike
2 tsk grov dijonsennep eller 1 tsk alm. dijonsennep
1 knsp gurkemeje (mest for farven)
Salt og peber
Evt basilikum og hvidløg
Sådan gør du:
Kom kikærtevand, eddike, sennep, gurkemeje + salt og peber op i en foodprocessor eller et højt glas, der passer til din stavblender. Blend til væsken bliver hvid, og tilsæt så olien i en tynd stråle – lidt ad gangen – helt som når du laver en majo med æggeblomme. Smag til med syre, salt osv. Hvis du gerne vil have en kryddermajo, så smid et fed hvidløg og lidt friske basilikumblade ned i blenderen, samtidig med at du smager til og blend lidt igen.
Velbekomme!