Til 4 personer
Det skal du bruge:
10 dl suppe eller lys fond (høns, kalv, fisk, mv.)
2 halvstore porrer
1 løg
400 g kartoffel
2 dl grønne linser
4 fed hvidløg
25 g smør
Timiankviste
Æblecidereddike
Sådan gør du:
Rens, skræl og skær alle grøntsager ud i stykker, der kan ligge på en ske. Sautér kartoffelstykker og løg i smørret i et par minutter, inden du tilsætter porrer, hvidløg, timian og sauterer et par minutter mere. Til slut hældes en sjat æblecidereddike i gryden og får lov til at dampe af, inden fonden hældes over. Linserne skylles og tilsættes suppen og koger med, til linser og grøntsager er møre. Suppen smages til med salt, friskkværnet peber og måske mere hvidløg, eddike eller timian.
Serveres med et smil og godt brød!
Der er masser af muligheder for at skifte de ovenstående grøntsager ud med andre – slip fantasien løs!
Velbekomme!