Ymerdrys

Det skal du bruge:

300 g tørt og kedeligt rugbrød – helst uden hele kerner

40 g brun farin

Sådan gør du:

Riv eller blend rugbrødet, og kom det op i en bradepande, og fordel det ud i et tyndt lag. Jeg laver som regel ymerdrys i forbindelse med, at ovnen er varm i forvejen – men giv under alle omstændigheder bradepanden ca. 10 minutter på 200 grader. Sluk så ovnen, sæt en grydeske i klemme i lågen, så fugten kan komme ud, og lad så bradepanden stå i ovnen en times tid. Tag det knastørre rugbrød ud af ovnen, og bland med brun farin. Når ymerdrysset er helt koldt, kommes det op i en lufttæt beholder. Spis din ymerdrys ovenpå…… Ymer! Men tykmælk, sødmælksyoghurt og andre surmælksprodukter, der ikke er for magre, kan også sagtens bruges.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?