Elias Hall

I 1. afsnit af den 2. sæson af Uffes Samtalekøkken taler jeg med Elias Hall. Elias er uddannet økologisk landmand. Han er kun 21 år gammel, men han har en reflekteret og pragmatisk tilgang til, hvordan vi skal producere fødevarer i al almindelighed og økologiske skovkyllinger i særdeleshed. Jeg mødte Elias lidt nord for Løkken på en vindstille, smuk og varm forårsdag midt i marts. Vi taler om produktionsformer – fordele og ulemper ved en drift, der ikke har ensidigt fokus på effektivitet. Vi vender også, hvad CO2 udledningen betyder i en økologisk bedrift, og hvad vi kan gøre for at minimere klimaudfordringerne med kødproduktion. Vi ser et egern, botaniserer i forårsblomster og får en konstruktiv samtale om, hvordan landbrug og natur kan finde en bæredygtig balance og give plads til biodiversiteten.

Elias producerer den bedste kylling jeg i mit liv har smagt, og så er er jeg allerede her – inden vi starter – nødt til at deklarere, at hvis Elias er prototypen på de unge landmænd – så bliver dansk landbrug bæredygtigt inden længe.

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?