I denne udgave af Uffes Samtalekøkken taler jeg med Helene Drewsen. Helene er underviser i madkundskab på UCN i Hjørring. Helene er uddannet kok, tjener og lærer. Og så er hun passioneret, når det kommer til at sende lærere og pædagoger ud i arbejdslivet med solide evner til at lære fra sig – når det gælder mad og måltid. Vi taler om, hvad madkundskab kan og skal. Og vi taler om, hvor vi skal stramme op, hvis vi skal blive bedre og klogere i vores køkkener. Vi taler også om forældrenes ansvar og rolle i at lære børnene at lave mad og købe klogt ind. Kan vi give lektier for i madkundskab, og skal en maddag derhjemme være en fast del af pensum i folkeskolen? Samtalen med Helene er smækfyldt med tanker og ideer til, hvordan maden og måltidet skal fylde i folkeskolen. Og hvis jeg selv skal sige det, så er der faktisk mange af tankerne og ideerne, der er klar til at blive sat i værk – hvis bare vi er madmodige.
Velkommen i mit samtalekøkken – sæt dig bare ned – du er i godt selskab