Stavros Vastardis

I denne udgave af Uffes Samtalekøkken taler jeg med Stavros Vastardis. Stavros er, som navnet måske antyder, græsk og et fantastisk og lidt eksotisk bidrag til det stadigt voksende antal af mennesker, der tager råvarer og måltidet alvorligt i Vendsyssel. På Vavas Spisested – på Vavasgaard – tæt på Tversted mødte jeg en rigtig madhåndværker med en sjælden set passion for god og ukompliceret mad. På det nedlagte landbrug har han sammen med kunstneren og konen Fru Valeur skabt en lille oase fyldt med kærlighed, kunst og hjerterum. Det hele er dejligt udansk og samtidig fyldt med en erklæret kærlighed til Danmark i al almindelighed – og Nordjylland i særdeleshed. Jeg kan kun anbefale at kigge forbi for at få alle indtryk og farver med, når du skal opleve Vavasgaard, og måske mødes vi, – for jeg vil tilbage og nyde stedet fyldt med gæster og god mad, der er til at forstå.

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?