Mad til unge med udfordringer

En kursusdag fra 8 til 15 i jeres egne rammer.

Skoler og institutioner oplever flere og flere unge med usund livsstil, hvor fastfood, slik og energidrikke fylder alt i hverdagen. Eleverne mangler ofte overskud til læring, bevægelse og socialt samvær.

Skoler føler sig ofte magtesløse i kampen for bedre sundhedsvaner. Unge opleves som kræsne og fravælger ofte skolens mad.

Her har I muligheden for at afholde en kursusdag i jeres egne rammer, hvor der bliver sat fuld fokus på, hvordan man i hverdagen motiverer unge til en sundere livsstil gennem pædagogiske og praktiske tiltag. Her vil der være fokus på, hvordan de unge inddrages og undervises i at tilberede nemme, sunde og velsmagende retter.

Endelig vil der være fokus på, hvordan personalet i praksis bliver i stand til at lave sund og bæredygtigt mad, som også udfordrede unge mennesker har lyst til at spise.

Frede Bräuner og Uffe Truelsen har sammen udviklet denne kursusdag, hvor I som personalegruppe får lov til at arbejde med de udfordringer og muligheder, det giver at arbejde med en aktiv mad og sundhedspolitik.

Kurset er bygget op med en praktisk del, en teoretisk del og en hvor det flyder sammen. Vi skal op at stå, arbejde med råvarer og reflektere over vores egen praksis.

Frede Bräuner blev uddannet folkeskolelærer i 1983. Gennem 18 år underviste Frede udsatte unge i Heltidsundervisningen under Århus Ungdomsskole. Han har i alle årene beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne. Siden 1998 har han deltaget i den offentlige debat om emnet gennem radio, tv, avisartikler, foredrag mv. I 2002 udgav Frede Bräuner bogen: “Kost – adfærd – indlæringsevne.”

Frede Bräuner har udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, målrettet udsatte børn og unge – herunder unge med diagnoser, som ADHD, angst, depression og autisme.

Siden 2015 har Frede Bräuner været projektkoordinator under Landsforeningen Talentspejderne i mentorprojektet Kandidaterne, hvor frivillige fra erhvervslivet afholder 24 møder med unge efter et fastlagt og guidet program. Til projektet har Frede udviklet kogebogen “Sund mad for unge – Let at lave” og en foodcamp, hvor de unge inspireres til en sundere hverdag.

Uffe Truelsen er 38 år, uddannet kok og har senest været ansat i 10 år som køkkenchef og underviser på Horne Efterskole. I sommeren 2020 blev Uffe færdig med en AU i ledelse og har dermed bygget mere teori og en større faglighed ovenpå 20 års erfaring fra små og store køkkener. Uffe er selvstændig og driver firmaet Køkkenkultur, hvor han laver podcast, køkkenudvikling, foredrag, undervisningsforløb + det løse. Uffe har en bred erfaring i at formidle alle de aspekter, der er omkring et måltid, som er godt for mennesker og i tråd med FN’s Verdensmål. Med humor, en bred faglighed og en pragmatisk tilgang til det at servere et måltid, der skal bidrage positivt i en pædagogisk hverdag, kommer Uffe til at skubbe til opfattelsen af, hvad jeres køkken kan og skal bidrage med i hverdagen.

Kurset er specielt målrettet personalegrupper på opholdssteder, frie fagskoler, efterskoler samt på institutioner, hvor måltidet er en del af den pædagogiske hverdag

Hvis du ønsker at få mere info om kurset, prisen og forhøre hvilke datoer, der er tilgængelige – så tag kontakt via uffe@koekkenkultur.dk eller 26130583

Læs mere om Frede Bräuner her

 

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?