Grillet blomkål

Det skal du bruge:

1 blomkål

1/2 dl god olivenolie

Flagesalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tænd grillen. Vask blomkålen og lad alle bladene sidde på. Smid blomkålen på grillen og grill med indirekte varme. Og hvor længe skal det så have? En almindelig størrelse blomkål skal have ca. 30 minutter. Der er meget stor forskel på hvor hård varme, du kan grille med, og hvor stort et kål du arbejder med. Blomkålen skal have farve, og bladene bliver helt sikkert brændt. Du kan tjekke, om dit kål er færdigt, med en kniv, – jeg kan bedst lide, at der er noget sprødhed inde i midten. Når du er tilfreds, løfter du blomkålen over på et fad, overhælder med en lækker olivenolie og drysser med salt og peber.

Rødløgsvinaigrette kan altså også noget, hvis du har lyst til at toppe med det!

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?