Én kylling – aftensmad til én familie i 3 dage

Hvor mange lækre aftensmåltider er der til i en god kylling – til en hel familie?

Der er mindst 3 – hvis man køber en god og smagfuld kylling og kan nogle enkle cowboytricks i et køkken.
Alternativet til den alt for billige og hurtigtvoksende kylling, der i øjeblikket fylder mest i supermarkedernes kølediske, er tættere på, end de fleste tror. Nogle gange ligger der måske en økologisk og/eller fritgående kylling lige ved siden af turbokyllingen. Andre gange skal du ud i en
af de lokale gårdbutikker – men fjerkræet er til at få fat i – og det er bøvlet værd! Det er nemt, og det smager af noget, når vi bruger lokale og bæredygtige produkter – og så er det
ovenikøbet billig mad! Hele omdrejningspunktet i min tænkning af et bæredygtigt køkken – om det er privat eller professionelt – er at skrue ned for den samlede mængde af kød og samtidig skrue op for andelen af økologisk og lokalt producerede råvarer. Det giver de samme udgifter til råvarer, hvis man arbejder ud fra mine tanker, men man flytter pengestrømmen fra tvivlsomt produceret kød fra nær og fjern,
til lokale og mere bæredygtige produktioner af kød og råvarer i øvrigt. Det kræver: at man tænker kreativt, at man kan lave mad, at man kan gå fra et fastgroet fokus på, hvor meget kød man får, til en nysgerrig jagt efter, hvor lækker og velsmagende mad, man kan lave.

Herunder er 4 opskrifter som kan være med til at vise, hvad en god kylling kan strækkes til. Det er opskrifter, som ikke skræmmer den rutinerede kødspiser væk ved første øjekast, og samtidig opskrifter der skaber mulighed for nye og gamle smage, som kan følges ad ind i en mere bæredygtig fremtid.

Velbekomme!

Stegte grøntsager med kylling og soja

Svamperisotto

Høns i asparges

Kyllingefond

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?