Halkær Kro
Arbejder du i et køkken, der gerne vil have flere bælgfrugter i maden, og har lyst til at blive få styrket din faglighed i bælgfrugternes verden?
Hvorfor skal man spise 100 gram om dagen!? Prutter man mere, når man spiser bønner? Kan man lave brun sovs af kogevandet fra gråært? Kan man opbygge muskler med bælgfrugter? Der er 117 gode spørgsmål om bælgfrugter.
Dem kan du alle få svar på dette kursus.
For bælgfrugter fylder mere i hverdagen i køkkener, der laver mad til mange og kostrådene dikterer, at vi skal spise flere bælgfrugter. Men virkeligheden er, at det ofte er nemmere sagt end gjort.
Derfor går vi i køkkenet sammen og tager fat i alt det, der er svært. Du får tips og tricks til at få bælgfrugter til at fylde mere og smage bedre i dine hverdagsretter.
Kom med Uffe i køkkenet:
To datoer at vælge i mellem
- 23. april 2025 – kl. 9.00 – 15.00 (UDSOLGT)
- 3. september 2025 – 9.00 – 15.00
- Halkær Kro – Se mere
- Se programmet herunder
- Tilmeldingsfrist den 16. april 2025
- Fri afbestilling 30 dage før kursusdagen
Pris 975 kr.
pr. person ex. moms.
Prisen er inklusiv fuld forplejning. Halkær Kro sørger for friskbagt økologisk brød ved ankomsten, værtskab og varm kaffe i løbet af dagen og så skal vi selvfølgelig spise den mad vi laver i køkkenet.

Hvad skal du høre om på dagen?
Det skal du have med dig hjem:
- De forskellige typer af bælgfrugter og hvad de er gode til
- Hvordan du udbløder af bælgfrugter
- Hvordan du koger bælgfrugter
- Hvordan du bliver fortrolig med aquafaba
- Hvordan du uden bøvl kan strække farsretter med bælgfrugter
- Hvordan du bruger bælgfrugter til at give et bedre bid i grønne frikadeller
- Hvordan du tilbereder og tilsmager bælgfrugter, så de bliver spist
- Netværk og vidensdeling
Halkær Kro

Torsdag d. 16. februar 2023 begyndte det længe ventede byggeri af det nye Halkær Kro Mad & Kulturhus, som nu står færdigt.
Mad- og Kulturhuset vil være et regionalt forankret fyrtårn for udvikling af økologisk madkultur, stærke sociale- og faglige netværk og lokale fællesskaber.
Halkær Kro Mad & Kulturhus skal give mad- og naturoplevelser og skabe grobund for nye fællesskaber.
På Halkær Kro udvikler og præsenterer de økologiske, bæredygtige og ansvarlige løsninger i bred forstand.
Socialt som lokalt forsamlingshus. Miljø- og klimamæssigt via økologiske råvarevalg og tilbud om naturoplevelser. Kulturelt ved at skabe og præsentere mad, musik og kultur af høj kvalitet.
Her skal du hen
- Lidt mere end 1 times kørsel fra Århus
- Under en times kørsel fra Viborg
- 30 minutter fra Aalborg.
Om underviseren
Uffe Truelsen

Uffe Truelsen har gennem mange år afprøvet bælgfrugternes muligheder på egen krop og på masser af gæster og elever.
Han har undervist i mad med bælgfrugter i mange år og deler sine erfaringer med, hvad du skal og ikke skal bruge bælgfrugter til, hvis du vil lykkes og komme i bælgfrugthimlen.
Uffe har arbejdet meget med at vise, hvordan bælgfrugter ikke blot skal være ’fyld’ eller tilsætning for tilsætningens skyld, men at de rent faktisk er med til at gøre slutproduktet bedre.
Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i store køkkener i mere end 20 år og har en imødekomne og praktisk tilgang til de grønne forandringer i køkkenet – og mange års erfaring med selv at få det til at ske som kok og køkkenleder.
Tilmelding
Du tilmelder dig herunder.
- Max 20 deltagere.
- Kurset gennemføres ved min. 12 deltagere.
- Tilmeldingsfrist den 16. april 2025
- Fri afbestilling 30 dage før kursusdagen
Er der spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk
Udfyld formularen
Kommende Køkkenkultur-kurser

Madkundskab! Billig, grøn og lærerig undervisning
2. april – Halkær Kro Underviser du i madkundskab og savner du inspiration og viden til den grønne mad i

Mere grønt – mindre kød: Grønne retter der virker i praksis
Halkær Kro Arbejder du i et køkken, der vil skrue ned for kødet og bevare den gode smag, sund ernæring

Bagværk der virker i store køkkener
6. maj – Halkær Kro Arbejder du i et køkken, der laver mad til mange, og savner inspiration til at

Grønt Køkkentopmøde 2025
Køkkentopmøde 2024 var en stor succes med 133 glade køkkenfolk i Højhuset i Herning. Så derfor skal der selvfølgelig være

Grønt lederkursus 2025
Køkkenkultur byder igen i 2025 velkommen til et grønt kursus for ledere i køkkener, der laver mad til mange. På