Grønt Køkkentopmøde 2026

Tilmelding endnu ikke åben

Vi er klar til nyt topmøde i 2026

125 køkkenfolk deltog i Grønt Køkkentopmøde 2025. Og den 22. oktober 2026 er vi klar igen i Højhuset i Herning.

Meld dig til vores nyhedsbrev, så får du besked når tilmeldingen er åben og programmet klar.

Topmøde 2026 får blik for din praktiske hverdag

Vi leger med maden!

De seneste to år er 125 køkkenfolk mødtes i Højhuset i Herning til Grønt Køkkentopmøde.

Den 22. oktober 2026 er vi klar igen med et nyt program.

Det bliver en dag med masser af praktisk fokus på, hvordan I kan lykkes med jeres grønne udfordringer i køkkenet.

Du skal møde tre kokke og grønne bannerførere, der alle er tæt på det praktiske, grønne køkken i det daglige:

Mads Herskind. Mads Dreyer og Uffe Truelsen vil “lege med maden” for alvor, så du bliver inspireret og klædt på til at lave grøn mad, der bliver spist og værdsat.

95 % af alle topmødedeltagere har svaret “Ja” på spørgsmålet “Har topmødet har levet op til dine forventninger”.

Spring til

Hvem er kurset til?

Kurset er til alle, der laver mad i professionelle køkkener, kantiner, plejehjem, børnehaver, kostskoler, hotel og restaurant eller noget der ligner.

Du arbejder i et køkken – fx her::

  • Kostskole
  • Hotel/konference
  • Restaurant/catering
  • Kantine
  • Hospital
  • Daginstitution

 

eller i et andet professionelt køkken, der er på en grøn rejse og du er nysgerrig på, hvordan du fagligt og personligt bliver dygtigere til at drive en grøn og faglig forandring i et køkken.

Hvad får du ud af det?

Topmødet er en sjov og lærerig dag med lækker forplejning, masser af køkkensnak og en skøn blanding af:

  • Kursus og viden
  • Inspiration og idéer
  • Netværk og sparring med andre køkkenfolk

 

Det er en dag med råd, hjælp og trøst til dig der er top-frustreret, top-udfordret på fagligheden, men også top-motiveret og top-klar på at lykkes med alt det grønne, økologi, kostråd, og bæredygtighed.

Du skal gå fra topmødet med en større motivation til at arbejde bæredygtigt og en mere solid viden om, hvordan du når dine grønne mål, som fx mere økologi og bælgfrugter, uden at du taber gæster og smag på gulvet eller sprænger banken. 

Det praktiske

Pris 975 kr.

  • Torsdag 22. oktober 2026
  • Kl. 8.30 – 15.30
  • Højhuset i Herning
  • Fuld forplejning
  • Tilmeldingsfrist den 14. september 2026 
  • Fri afbestilling til 8. august 2026

Mere om kurset

Velkommen til Køkkentopmøde for alle, der arbejder i køkken og er på en grøn rejse og gerne vil på toppen af deres grønne omstilling. 

Lav pris så alle kan være med

Vi ved at køkkenansatte kalder på flere grønne kurser, med høj faglighed, hvor hele eller næsten hele køkkenet kan deltage samtidigt.

Hver gang vi afholder et Køkkenkultur-kursus siger mange “det her burde alle mine kollegaer have hørt”. Derfor har vi med Køkkenkulturs Køkkentopmøde valgt en ny måde at holde kurser på for køkkenansatte på. 

Vi skal nemlig være mange – op til 150 deltagere. Og derfor kan vi gøre kurset så billigt, at alle der vil være med, kan være med.

Tag mange afsted og del erfaringer med hinanden og andre

Tag dine kolleger under armen og brug en dag sammen, hvor I kan møde mange andre, der er på den samme grønne rejse i deres køkken.

På dagen er der god tid til at dele de gode erfaringer med andre køkkener. Det sker både i uformelle rammer over dagens måltider.

Vi slutter dagen med at samle alle de gode ideer i et ‘slutdokument’, som alle får med hjem, så du har din nye inspiration samlet ét sted, når hverdagen rammer igen.

Elever og lærlinge får rabat

Lærlinge og elever får en solid rabat, så tag de unge med. Det er dem, der skal fortsætte den grønne rejse i fremtiden.

Vi glæder os til at se jer i Herning, og vi er helt sikre på at det bliver en top-fed dag!

Mvh

Uffe Truelsen

Program

Det præcise program er ikke helt på plads, men vi kender vores tre oplægsholdere – og så kommer Finn Bonde selvfølgelig og synger med os igen i år.

8.30 – 9.15
Tjek ind, netværk og en god bolle

9.15 – 9.30
Velkomst og introduktion til dagen

9.30 – 10.15
Uffe Truelsen – Sådan gør du det sjovere at gå på arbejde i et køkken fyldt med grøntsager og bælgfrugter.

10.15 – 12.00
Mads Herskind – 
Masterclass i BÆLG  der giver dig mod og indsigt i arbejdet med bælgfrugter i dit køkken.

12.00 – 13.00
Frokost

13.00 – 13.30
Fællessang med Finn Bonde

13.30 – 15.00
‘Netværk og vidensdeling’ eller ‘Grøn Kommunikation’

Spor 1: ‘Netværk og vidensdeling’
Spor 2: ‘Grøn kommunikation og grønne nudges’


15.00 – 15.30
Fælles afslutning og dialog

15.30
Eftermiddagskage og tak for i dag

Dem skal du møde

Mads Herskind

Bælgfrugternes muligheder!

Mads Herskind var sidste års topmøde stjerne. Så ham må vi bare høre mere fra.

Mads kommer derfor for andet år i træk og tager fat lige der, hvor bælgfrugterne driller allermest i praksis.

Mads er praktikker til fingerspidserne, og han har lavet nok fejl undervejs, så han kan dele ud af gode og brugbare råd til alle køkkenfolk.

For mange køkkener, er der stadig rigtigt langt til 100 gram bælgfrugter pr. dag – og hvad gør vi så?

For med mindre kød på tallerkenen, så peger pilen på mange flere bælgfrugter.

Mads hjælper med at svare på:

  • Hvor kan bælgfrugter gøre måltidet bedre
  • Hvilke retter virker for de forskellige målgrupper og hvordan får man bælgfrugter til at smage godt?
  • Og sidst men ikke mindst, behøver vi at fjerne alt kødet eller kan bælgfrugter og kød følges ad i den grønne fremtid? 

 

Du kan godt glæde dig at komme bælgfrugternes mesters selskab – det kan vi alle kun blive klogere af.

Uffe Truelsen

Sådan gør du det sjovere at gå på arbejde i et køkken fyldt med grøntsager og bælgfrugter

Uffe giver jer et bæredygtigt smil på læben og motivation til at tage fat i hverdagens køkkenvaner.

Han fortæller hvordan man sorterer i gode og dårlige vaner, og får et godt arbejdsmiljø uden at man bliver træt eller uvenner med hinanden eller dem , der spiser den grønne mad.

Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i store køkkener i mere end 15 år og har en ‘ned på jorden’ og praktisk tilgang til de grønne forandringer i køkkenet – og mange års erfaring med selv at få det til at ske som kok og køkkenleder.

Mads Michelsen

Grøn Kommunikation

I sporet *Grøn Kommunikation”s første del giver kommunikationsrådgiver Mads Michelsen et oplæg med praktiske tips til grøn kommunikation, adfærdsdesign og nudging, som er lige til at gå hjem og prøve af hos jer selv.

I anden del af spor 2 er det tid til at fintænke den måde I kommunikerer alt det grønne, i mindre grupper. Her kan I dele jeres ideer og erfaringer med hinanden.

Mads er en erfaren kommunikationskonsulent. Han har de seneste 4 år hjulpet køkkenpersonale med at lykkes med deres grønne kommunikation. Han giver nye vinkler på, hvordan du kan skubbe til den grønne omstilling ved hjælp af simple, men effektive tricks i køkkenets kommunikation og måde at præsentere den grønne mad på.

Finn Bonde

Syng med

Musiker af guds nåde og spreder af grin, smil og god stemning. Mange starter med at brumme og nynne lidt – men inden Finn er færdig synger alle med.

Hvor skal du hen?

Højhuset Kulturhotel i Herning

Har du ikke været der før, så glæd dig til en rejse tilbage til de glade 60’ere.

Højhuset i Herning er højt, fordi man i sin tid mente, at den højskole, der skulle bygges i Herning i 1961 også skulle være det. Altså høj.

Så midt i det flade Herning byggede de Herning Højskole som højhus.

I dag er der ikke længere højskole, men konference- og kultur-hotel. Og her skal vi holde topmøde sammen i rammer, der emmer af 60’er nostalgi, men er opgraderet til nutidens standarder.

Køkkenet er godt, socio-økonomisk og gerne grønt og du kan roligt glæde dig til at spise.

Se mere her: hojhuset.com

Tilmelding

  • Pris 975 kr. eks. moms
  • Elev/Lærling 675 kr. ex. mons
  • Inkl. forplejning og materialer
  • Tilmeldingsfrist den 15. oktober 2025.
  • Fri afbestilling til 8. august 2025.
  • Når du har tilmeldt dig, modtager du en faktura. Når den er betalt er tilmeldingen gyldig.

Udfyld formularen

Har du spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk